רשלנות רפואית עובדות תביעות רשלנות תקשורת משרד הבריאות חוקים אודות
רשלנות רפואית

ברוכים הבאים לאתר רשלנות רפואית
כאן תמצאו מאמרים, פסקי דין, מדריכים מקצועיים
ופורום יעוץ משפטי בניהול וסיוע של רופאים ועורכי דין.

רשלנות רפואית >

פורום רשלנות רפואית • יש לך שאלה?

כניסה לפורום פורום רשלנות רפואית • יש לך שאלה?
מנהלי הפורום:
קפלן - כספי, עו``ד

ברוכים הבאים לפורום רשלנות רפואית.

נפגעת בעקבות רשלנות רפואית? עברת טיפול רפואי רשלני? רוצה לדעת מה הזכויות שלך? 

אתר "רשלנות רפואית" משיק עבורך פורום בנושא רשלנות רפואית בו שאלותיך יענו על ידי עורכי דין ורופאים העוסקים בייצוג נפגעי רשלנות רפואית. בפורום תוכל/י גם להתרשם משאלותיהם של גולשים אחרים.

פורום "רשלנות רפואית" עוסק בשאלות בנושאים כגון אבחון מחלה שגוי, אחריותו של רופא המשפחה, כיצד יש להגיש תביעה בעקבות רשלנות רפואית, חשיבותם של המסמכים הרפואיים בבית המשפט, רשלנות רפואית במעקב אחר היריון ובמהלך הלידה, רשלנות רפואית בטיפולי שיניים, רשלנות רפואית בניתוחים, רשלנות רפואית באבחון גידולים ממאירים ועוד.

יש
חיפוש בפורום
הודעה חדשה   הודעה ללא תוכן
12/7/2010 9:01 קיבוצניקית הפרת חיסיון רפואי על ידי אחות במרפאה של קיבוץ
בוקר אור! אני גרה כל חיי בקיבוץ במרכז הארץ וכמו כן אני מקבלת טיפולים מהמרפאה של הקיבוץ. מדובר במרפאה של קופת חולים כללית וכל הרופאים, המזכירות והאחיות הם חברי קיבוצים. לאחרונה הגעתי עם בן זוגי למרפאה של הקיבוץ כאשר אנו רוצים לברר עניינים הקשורים בהריון. מדובר בהריון שאיננו נחלת הכלל ובן זוגי ואני היינו מעוניינים שהעניין יישמר בדיסקרטיות. עם זאת, בקיבוץ כמו בקיבוץ, תוך יומיים השמועה עשתה כנפיים וכל הקיבוץ מדבר על זה. האם אני יכולה לתבוע את האחות הפטפטנית בגין רשלנות רפואית עקב הפרת חיסיון רפואי?
12/7/2010 22:23 קפלן - כספי, עו"ד הפרת חיסיון רפואי
שלום רב,

עקרונית, כל מה שנעשה במסגרת טיפול רפואי, ובתוך כתלי מרפאה שמור תחת חיסיון רפואי, ולכאורה יש מקום לתביעה אם חיסיון זה הופר, ומידע שנמסר במסגרת טיפול רפואי הועבר לגורם אחר כלשהו.

יחד עם זאת, יש לדעת כי הוכחת תביעה זו היא בעייתית, כיוון שאין לך (כך אני מניחה) הקלטות המוכיחות מי הגורם שהפר את החיסיון הרפואי, ולא ניתן יהיה לשלול הנחה נגדית שהשמועה מקורה בגורם אחר כלשהו.
בנוסף, הנזק שנגרם לך הוא "בעייתי" בעיניים של בית המשפט, כיוון שהוא נחשב - למרות עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לך - לכמעט זניח מבחינת השופטים הדנים בתביעות.

לאור כל האמור, אינני סבורה כי תביעה משפטית תיתן פתרון יעיל לבעיה.

הייתי ממליצה אולי תלונה למשרד הבריאות, או תלונה להנהלת קופת החולים.

בברכה,
מיכל קפלן חכמון, עו"ד
כנס/י לפורום פורום רשלנות רפואית • יש לך שאלה?

כניסה למנהלי פורום
המידע באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי מכל סוג שהוא או תחליף לייעוץ. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. מומלץ לפנות אל עורך דין בכדי לקבל יעוץ משפטי פרטני. הגלישה בכפוף לתקנון האתר.
חיפוש באתר

לשאלות או תגובות,
מלא את הטופס הבא:

שם + משפחה
דוא"ל
טלפון

פרטים

עוד תחומים

מאמרים ופסקי דין אחרונים

עוד מאמרים עוד פסקי דין

תגיות

מחלה גנטית דלקת קרום המוח כריתת קונכיה תופעות לוואי פרוטזה אנגיוגרפיה טיפול נמרץ לבבי גידול סרטני בדיקת פרייז פריים חולשה כללית חיסונים פרפור חדרים מיטוזה חסר גפה כריתת שד טרשת נפוצה פנבריטין קרע קנה אוטוסקלרוזיס לידה נרתיקית
עוד תגיות >>

קישורים |  צור קשר |  מפת האתר