| לאחר ניתוח Lasik בעיניים נותרתי כשאני סובלת מנזקים בלתי הפיכים. הרופאה טוענת שבמהלך הניתוח לא הייתה כל רשלנות. אם אני יוצא מנקודת הנחה שהרופאה דוברת אמת, עדיין נראה לי שיש לי עילה לתבוע כי לא ידעתי שאני עלולה לסבול מהנזקים מהם אני סובלת. האם רשלנות רפואית היא גם זלזול במטופל אחרי ניתוח ואי מתן פיתרון לשיפור הנזק למרות פניות חוזרת ונישנות? יש לי הרגשה שמדובר ברופאה אשר הינה חסרת ניסיון בתחום הניתוחים הזה |
|
שלום רב,
יש להבחין בין שני מצבים: האחד - מקרה שבו הטיפול הרפואי ניתן בצורה טובה, ללא טעויות כלשהן, וללא סטייה מהסטנדרט הרפואי הנדרש. במקרה שכזה, גם אם התוצאה לא טובה אין מקום להגיש תביעה. השני - הייתה טעות, היה מחדל כלשהו או רשלנות של ממש. במקרה שכזה בהחלט יש מקום להגשת תביעה.
את הבדיקה של טיב הטיפול הרפואי לא עושים באמצעות הרופא שביצע אותו, אלא פונים עם התיק הרפואי להתייעצות אצל מומחה אחר אשר יכול, במידת הצורך, לכתוב חוות דעת רפואית לצורך הגשת תביעה לבית המשפט.
מתוך שאלתך נשמע לי כי הייתה רשלנות כלשהי בטיפול שקיבלת, אם כי כדי לבסס הנחה זו הייתי ממליצה לך לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, כמו משרדנו, על מנת לקבל ייעוץ מקיף לגבי מה כרוך בהגשת תביעה, וכן על מנת לבצע עבורך בדיקה מקיפה של הטיפול שקיבלת, לרבות השאלה האם היו כשלים שניתן להגיש בגינם תביעה.
בהצלחה! מיכל קפלן חכמון, עו"ד |
|