| הלכתי לאבחון אצל שני רופאי נשים אשר נחשבים מאד מאד בכירים בקופת חולים מכבי. הרופאים עשו את האבחנות שלהם לא כמו שצריך ואחד מהם אפילו טען שאני סובלת ממחלה אוטואימונית (ללא מרפא). לאחר שמונה חודשים אבחן רופא משפחה את הבעיה שלי כבעיה פשוטה ומינורית. ארבעה כדורים שלקחתי פתרו את הבעיה צ'יק צ'ק. כל החודשים האלו לא הצליחו הרופאים הבכירים לאבחן את המחלה ולכן נגרם לי סבל רב וגם עוגמת נפש מרובה. אציין כי הייתי כל כך מיואשת שאפילו הלכתי לטיפולים של רפואה משלימה שעלו לי מאות שקלים. האם מדובר ברשלנות רפואית של הרופאים באבחון מחלה ואיך אפשר לתבוע אותם על הסבל שנגרם לי? |
|
שלום רב,
על פניו ולפי שאלתך בהחלט נשמע שהייתה רשלנות רפואית. אמנם, הנזק שלך נחשב "קטן", כיוון שמדובר בתקופה זמנית שבה סבלת וכן ההוצאות שנגרמו לך, אך למרות זאת בהחלט ניתן לשקול הגשת תביעה. יחד עם זאת, עליך לדעת כי כדי לבסס תביעה שכזו בכל מקרה תיזקקי לחוות דעת רפואית של גניקולוג אשר יסביר מדוע ניתן היה לאבחן את הבעיה, וכי מדובר ברשלנות מצד אותם רופאים שפספסו אותה. עלות חוות דעת שכזו לא זולה, אך יתכן שכדאי "להשקיע" בה כדי לבסס תביעה מוצדקת, גם אם לא גדולה.
בהצלחה, מיכל קפלן חכמון, עו"ד |
|