אני מאוד מודה לך על ההתייחסות. את הבהרת לי כמה דברים שאני פשוט לא ידעתי. אני ראיתי באחד האתרים מין חישוב מוערך של פיצוי כספי. ורשום שם גל,אחוז נכות,שכר נטו,ימי אשפוז,ימי העדרות מעבודה. עכשיו השאלה שלי היא עם אחוז נכות הוא חשוה כאשר רוצים לתבוע. כלומר אם אין לי אחוז נכות על אף אז הסיכויים שלי פוחתים מאוד. אני כבר התייעצתי עם עו"ד אולם בטלפון היא אמרה לי לעבור את כל הבדיקות ורק אחר כך לקבוע פגישה. היא כמובן שאלה על המקרה וממה שסיפרתי לה היא אמרה שיכול לצאת מזה משהו.מנסיונך יש לי איזשהו סיכוי?. וגם ברשותך שאלה אחרונה אני שמעתי ממספר אנשים שתבעו גורמים שונים וגם ניצחו (לרוב מדובר במקרים קשים) כי תחילה צריך לשלם סכום מסוים ואחר מכן גם אחוז מסוים מהפיצוי. האם אני יכולה להתייעץ תחילה ולראות מה הסיכויים שלי ואיפה אני עומדת מבלי לשלם. כי בכל זאת אם אין לי סיכוי או שהסיכוי הוא קטן אין לי כסף כה רב לשלם.
תודה רבה רבה לך. |
|
שלום רב,
עקרונית, כאשר לא נותרים אחוזי נכות לגבי הפגיעה אז הפיצוי שניתן לקבל הוא של עוגמת נפש (לפי השיקול של השופט בלבד), וכן החזרים על ההוצאות שהיו ושאותן ניתן להוכיח. אם לעומת זאת יש נכות או החמרה של מצב קודם בשל הטעות הרפואית, אז בחישוב מבצעים גם התייחסות לשכר, וגם הפיצוי על עוגמת הנפש הופך להיות קצת יותר משמעותי (אבל עדיין לפי השיקול של השופט בלבד). רוב עורכי הדין לוקחים שכר טרחה באחוזים מהפיצוי שמשיגים ללקוח, וכך המטרה של הלקוח ועורך הדין משותפת - להשיג כמה שיותר. חלק מעורכי הדין לוקחים מקדמה וחלק לא (משרדנו לא לוקח מקדמה). מה שכן, יש חובה לקבל חוות דעת רפואית ממומחה, ועליה הלקוח משלם, וכפי שציינתי היא עולה סכום נכבד של כסף (יכול להגיע עד 15,000 ש"ח). ניתן לבצע התייעצות ראשונה עם מומחה רפואי כדי לשאול אם ניתן בכלל לקבל חוות דעת, אבל גם התייעצות שכזו עולה כסף (בסביבות 2,000 ש"ח), כך שבכל מקרה תידרשי להוצאה כספית כדי לברר סופית האם ניתן להגיש תביעה במקרה שלך. התשלומים למומחה משולמים ישירות אליו, ולעורך הדין אין חלק או אחוזים בכך. כלומר - כדי לברר אם יש מה לעשות בכל מקרה תצטרכי להוציא קצת כסף (בהערכה שלי מינימום 2,000 עד 3,000 ש"ח). לאחר התייעצות זו ניתן יהיה להעריך עבורך את הסיכוי בתביעה, והכדאיות בהגשתה. שוב - ממה שתיארת נשמע שהיה משהו לא תקין בכלל, וזה כשלעצמו מצדיק פיצוי, אבל כדאי לברר היטב מה העלויות עבורך כדי שתיכנסי לעניין לאחר שקיבלת את כל המידע הנדרש ולא רק הבטחות יפות לפיצוי "שמן".
בהצלחה, מיכל קפלן חכמון, עו"ד |
|