רשלנות רפואית עובדות תביעות רשלנות תקשורת משרד הבריאות חוקים אודות
רשלנות רפואית

ברוכים הבאים לאתר רשלנות רפואית
כאן תמצאו מאמרים, פסקי דין, מדריכים מקצועיים
ופורום יעוץ משפטי בניהול וסיוע של רופאים ועורכי דין.

רשלנות רפואית >

פורום רשלנות רפואית • יש לך שאלה?

כניסה לפורום פורום רשלנות רפואית • יש לך שאלה?
מנהלי הפורום:
קפלן - כספי, עו``ד

ברוכים הבאים לפורום רשלנות רפואית.

נפגעת בעקבות רשלנות רפואית? עברת טיפול רפואי רשלני? רוצה לדעת מה הזכויות שלך? 

אתר "רשלנות רפואית" משיק עבורך פורום בנושא רשלנות רפואית בו שאלותיך יענו על ידי עורכי דין ורופאים העוסקים בייצוג נפגעי רשלנות רפואית. בפורום תוכל/י גם להתרשם משאלותיהם של גולשים אחרים.

פורום "רשלנות רפואית" עוסק בשאלות בנושאים כגון אבחון מחלה שגוי, אחריותו של רופא המשפחה, כיצד יש להגיש תביעה בעקבות רשלנות רפואית, חשיבותם של המסמכים הרפואיים בבית המשפט, רשלנות רפואית במעקב אחר היריון ובמהלך הלידה, רשלנות רפואית בטיפולי שיניים, רשלנות רפואית בניתוחים, רשלנות רפואית באבחון גידולים ממאירים ועוד.

יש
חיפוש בפורום
הודעה חדשה   הודעה ללא תוכן
5/7/2010 20:26 לילי אף המשך
רציתי לשאול אם יש אפשרות והאם זה מקובל שהרופאים שהיו בימים שבהם הייתי מאושפזת בקפלן כמו הרופא המנתח והרופאה שקיבלה אותי למחלקה ביום הראשון שהגעתי אליה אחרי תל השומר יכולים להעיד בכתב או בדרך אחרת על מה שקרה ועד כמה זה היה מסוכן.
ההארות שרשמת הן יכולות לפעול לרעתי אולם אם בית החולים-תל השומר היה משאיר אותי להשגחה אני לא הייתי מאבדת כמות גדולה כל כך של דם. ואולי זה לא היה מסתיים בניתוח . בעניין שבו ביה"ח יכול לטעון כי ממילא מדובר באדם חולה אז הפגיעה שקרה לי היא מינורית אז מה כל אדם שהוא חולה במחלה כלשהי שהיא כרונית כמו בדוגמא שלי ופתאום קורה דימום אחר ממקום אחר אז מה זה לא מצריך טיפול. מה אדם חולה צריך לקבור את עצמו.אני חושבת שהשוואה כזאת מצדם היא אפילו מעליבה. אם לפחות הם היו אומרים לי מה מקור הדימום. כיוון שאני פשוט לא הוספתי בזמן שהייתי במיון בתל השומר התחיל אצלי דימום והם ישר הפנו אותי לרופא א.א.ג אם הוא היה מסתכל לי אם הצינורות במסך(אני פשוט לא יודעת איך קוראים לבדיקה הזאת) הוא היה רואה כי בגרון יש לי שאריות של דם. כיוון שהקרע היה קרוב לגרון והדם נזל לשם. אני לפחות הייתי יודעת את מקור הבעיה. ואני פשוט נסעתי הביתה באי ידיעה מה יש לי.
לפני הניתוח הזמינו מבנק הדם מנות דם שהיו מוכנות ,הבדיקות היו ירודות,רופא המנתח התקשר כל כמה שעות לשאול איך אני מרגישה כיוון שחשבו שבזה לא יסתיים ואני יצטרך עוד ניתוח. מה כל זה לא מספיק בשביל לתבוע רופא אשר אליו מגיע אדם מרחוק מעיר שאין בה ביה"ח ועם מצב חמור כמו שלי יכלתי למות ופשוט לא נתן לי תשומת לב,לא בדק אותי נתן לי אבחנה שגויה.

אני מקווה לתשובה.
תודה.
וסליחה על הכתיבה הרבה והמתישה.
5/7/2010 22:28 קפלן - כספי, עו"ד בהמשך לשאלתך..
שוב שלום,

רופאים מתוך בית החולים לא יוכלו להעיד לטובתך, כיוון שזהו מקום עבודתם, והם יאלצו (גם אם בניגוד לרצונם) לשרת את טובת בית החולים.

לגבי מחלת הרקע שלך - זה לא שבגלל המחלה שלך לא תוכלי להגיש תביעה או שלא היו אמורים לתת לך טיפול טוב. המשמעות של זה היא שבחישובים של הנזק שלך ההשפעה היא דווקא לרעה. וזאת כיוון שעיקר הפיצוי הכספי שמקבלים בתביעות מהסוג הזה הוא על הפגיעה ביכולת לתפקד כמו מקודם. במקרה שלך, אני לא בטוחה שאפשרי להוכיח שבגלל הרשלנות בטיפול יש פגיעה במצבך, כאשר ממילא אי אפשר לטעון שהיית בריאה לחלוטין קודם לכן.

ואבקש להדגיש - אינני מנסה לשכנע אותך שאין לך אפשרות להגיש תביעה. נהפוך הוא, אני מביאה לידיעתך אינפורמציה רבה ככל האפשר, שכן, תביעה העוסקת ברשלנות רפואית היא תביעה יקרה בפני עצמה:
כדי להגיש תביעה לפי החוק עליך לקבל חוות דעת רפואית מרופא א.א.ג אשר יקבע שהטיפול בבית החולים היה שגוי או רשלני, ושכתוצאה מכך נגרם לך נזק. חוות הדעת כשלעצמה עולה סכום נכבד של כסף, כאשר במכלול הנתונים שלך יש אפשרות משמעותית שהתיק יחשב בעיני השופט שיקבל אותו "קטן", למרות מה שאת עצמך עברת והרגשת.

לכן, מה שהכי כדאי שתעשי זה לפנות למשרד המתמחה ברשלנות רפואית (כמו משרדנו) על מנת שעורך הדין יאסוף את כל החומר הרפואי מבית חולים הראשון, ויתייעץ עם מומחה שיכול לתת חוות דעת משפטית לבית המשפט ואם המומחה יוכל לבסס גם את הטעות בטיפול וגם נזק - בהחלט ניתן יהיה להגיש תביעה.

לדעתי, כאשר יוצאים לתביעה חשוב לדעת בפני מה עומדים, כי תמיד נשמע שניתן לזכות בפיצוי רב, ובפועל זה לא פשוט בכלל, הדרך בבית המשפט ארוכה מאד (לוקח מספר שנים לנהל תביעה), וחלק מהשופטים הופכים את המקרה ומסתכלים עליו כמשהו קטן ולא נורא, למרות שהאדם עצמו סבל מאד. כדי לא להתאכזב ולהרגיש ש"הפסדת" בתיק כי לא קיבלת פיצוי משמעותי למרות סכנת החיים שנחשפת אליה, מומלץ לקבל מידע רב ככל הניתן מעורך הדין על מנת שתדעי מה המצב ומה הסיכוי שלך בבית המשפט. כך, אם ניתן יהיה להגיש תביעה חזקה, תדעי בדיוק היכן את עומדת ומה הסיכויים שלך בתביעה זו.

שיהיה בהצלחה רבה!!
מיכל קפלן חכמון, עו"ד
כנס/י לפורום פורום רשלנות רפואית • יש לך שאלה?

כניסה למנהלי פורום
המידע באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי מכל סוג שהוא או תחליף לייעוץ. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. מומלץ לפנות אל עורך דין בכדי לקבל יעוץ משפטי פרטני. הגלישה בכפוף לתקנון האתר.
חיפוש באתר

לשאלות או תגובות,
מלא את הטופס הבא:

שם + משפחה
דוא"ל
טלפון

פרטים

עוד תחומים

מאמרים ופסקי דין אחרונים

עוד מאמרים עוד פסקי דין

תגיות

Cavernous Hemangioma שפעת לחץ תוך מדורי עפרון דיאטרמי טיפולי לייזר חסר גפה אבחנה ציטולוגית גזע המוח אשך אטרופי חיתוך החיתולית מצג עכוז קלביולה TENSION TYPE HEADACHE קוארקטציה של האאורטה טיפול קוסמטי הערכת משקל Goldenhar Syndrome שיטת McROBERTS הסינוס המקסילרי אדרנלין
עוד תגיות >>

קישורים |  צור קשר |  מפת האתר